HTML

HírKommentár

„A Magyar Köztársaságban mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, továbbá arra, hogy a közérdekű adatokat megismerje, illetőleg terjessze.”

Friss topikok

Linkblog

"A szlovákok szerint törvényes volt a szurkolóverés"

2008.11.28. 10:14 Mar C

http://index.hu/politika/kulfold/szrda7228/

Előreugrottunk egy kicsit az időben, "Dunaszerdahelyen november 1-jén játszott egymással a helyi focicsapat és a pozsonyi Slovan Bratislava. A 4-0-ás pozsonyi sikerrel végződött meccs - amelyre mintegy ezer magyarországi drukker utazott el - a 15. percben félbeszakadt, és negyedóráig állt a játék, amikor a rendőrök behatoltak a magyar szurkolók szektorába. A rendőri akcióban több szurkoló megsérült, egy nézőt mentőhelikopterrel vittek kórházba. A találkozó után Magyarországon több helyszínen tüntetések voltak, a budapesti szlovák nagykövetség előtt pedig elégették a szomszédos ország zászlaját", ezek a száraz tények. A tótoknak jó náci módjára természetesen eszükben sem áll meghunyászkodni, elvégre nem is a magyar-szlovák viszony javítása érdekében koptatták a drága gumibotot.

Köztudott, mégha nem is gyakran említik a szalagcímek, hogy a megtámadott "békés" szurkolók nagy része a magyar szélsőjobb még vagy feltételesen szabadlábon lévő hardcore képviselője, innentől már nem is olyan meglepő a történet. Náci rendőr vert náci szurkolót. A rendőrökre kötelező arányosság elvéről természetesen nem beszélhetünk, a szlovák államot szuverenitását sértő megnyilvánulások láttán egyszerűen elszakadt a cérna a rendőröknél és megtámadták a rendbontókat ami a legjobb indulattal se nevezhető szakszerűnek. A magyar politikia mégha nem is szivesen, de szót emelt az események ellen, de mindannyiszor a képükbe röhögrek a szlovákok. Elvégre alig több mint két éve a magyar rendőrség ennél sokkal vérsebb túlkapásokat produkált a TV ostrom idején. Ja, hogy magyar szkinhedet csak magyar rendőr verhet, akkor most ki is itt a nacionalista?

A sorok közt pedig már megint elveszett a lényeg. A magyar politikát az orránál fogva vezeti a szélső jobb. Szétverik őket a rendőrök, de ők pont ezt akarják! Ez gerilla hadviselés, ahol nem az számít hogy ki nyeri meg a tűzharcot, hanem hogy kinek milyen lesz a megítélése utána. Mindent elkövetnek, hogy a vezetést egy elnyomó diktatúra fényében tűntessék fel akik fegyverrel lépnek fel a saját népük, illetve magyarok ellen. Az a céljuk, hogy a nép erőszakkal megdöntse a saját kormányát, a kormány pedig a kezükre játszik azzal, hogy belemegy az ilyen játékokba, mert nem ismeri fel a szituációt. Irakot is ezért bukják el az amcsik, a provokációkra adott válaszok ártatlan áldozatai ellenszenvet váltanak ki a helyi lakosságból és inkább az ellenállók oldalára állnak mintsem együttműködnének a vezetéssel, pedig akkor lenne nekik iPod, iPhone, Playstation meg minden.

Dunaszerdahelyen is ez történt, addig provokálták a rendőröket amíg azok "magyart vertek", ezzel morálisan kötelezve a magyar vezetést a fellépésre. Itt a kormány már csak a kisebbik rossz közül választhatott: vagy tovább ront a szomszédos viszonyokon, vagy hazaáruló. A másik oldal irányába is megtették ami szükséges, szlovák zászlót égettek (a "spontán" tüntetés alatt valakinél "épp volt egy", elvégre az öntudatos magyar ember sose megy el otthonról szlovák zászló nélkül), ami azon kívül, hogy civilizált ember számára elfogadhatatlan, még több olaj a pingvinre. A szlovákok pedig azt hiszik, hogy most tökös gyerekek pedig ha elfajul a helyzet nem biztos, hogy ők nevetnek a végén. Mellesleg a horvát-szerb háború nem egy focimeccs után kezdődött?

Szólj hozzá!

"UFO borzolja a kedélyeket Szlovéniában"

2008.10.16. 15:22 Mar C

http://www.hirado.hu/cikk.php?id=304013

Már megint azok a fránya földönkívüliek. Földön kívüli ez az eszetlenség ami miatt még a XXI. században is képesek emberek bemesélni maguknak, hogy ők biza UFÓtat láttak. Már 1942-ben meg lett mondva, hogy egy bolond százat csinál. Elég unatkozó, figyelemhiányban szenvedő manus aki megpillant egy repülőt vagy egy hőlégballont amiről furán verődik vissza a fény, esetleg hangot is ad és már kész is a hisztéria. A többi ingerhiányban szenvedő idióta elkezd helyeselni hogy "igen-igen, én is láttam valamit a múltkor amit repülőnek hittem, de most hogy mondod tényleg UFO volt". Végülis igazuk van, az UFO azonosítatlan repülő tárgyat jelent, tehát gyakorlatilag a levegőben minden UFO ami szilárd szervetlen anyag és még nem jelentkezett be Ferihegyen vagy nem ordított rád a kezelője, hogy húzd be a nyakad vagy le lesz darálva a séród. A hívők viszont váltig állítják, hogy a kormány (mindegyik) eltitkolja a bizonyítékokat. Elvégre melyik politikus akarna világhírnévre szert tenni, egy sem, arról híresek.  Érdekes módon a fejlett fotótechnika ellenére csak elmosódott pacákat mutogatnak a földönkívüliek jelenlétének ékes bizonyítékaként (lehet, hogy pacaszerű lények?), az űrlények által elrabolt, megerőszakolt, kimutathatatlan eszközökkel beültetett kiválasztottak meg egytől egyig a társadalomtól és a valóságtól elrugalmaszkodott emberek. Ennek ellenére a hatóságok kivizsgálják a bejelentéseket és meg is adják a választ (többnyire csillagászati jelenség), de az már senkit sem érdekel. Hiába, az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik.

Szólj hozzá!

Címkék: ufo sci fi ellentmondás

"Biciklisek, gyalogosok - sokszor ők hibáznak a baleseteknél"

2008.10.13. 11:35 Mar C

http://www.hirszerzo.hu/cikk.biciklisek_gyalogosok_-_sokszor_ok_hibaznak_a_baleseteknel.83012.html

Ime a legújabb felfedezés, nocsak, azok is követnek el szabálysértéseket akik nem hordanak rendszámot. A felfedezés megdöbbentő jellege azon a tudományos kutatások sokkoló eredményeihez fogható amelyek rendszeresen kimutaják, hogy az egészségtelen életmód hosszú távon káros lehet az egészségre. Ennyit a kötözködésről, vesézzünk ki inkább egy barátságosabb témát, mint a főzés. Vegyünk egy fő sofőrt, gyúrjuk össze egy tonna vassal, egy fő járókelőt pedig csomagoljunk húsz deka alumíniumba (járókeret), e két hozzávaló összekeverése a legjobb recept egy jó ropogós főcímhez a közlekedési hírekben.

Ennek elkerülése végett született a KRESZ, leánykori nevén a számtalanszor módosított 1/1975. KPM-BM együttes rendelet. Egy utópisztikus világban, ahol mindenkit a központi agy irányít ez elegendő is lenne, sajnálatos módon viszont minden ember saját akarattal rendelkezik és olykor-olykor hajlamos nem túl ésszerű döntéseket hozni. Olyanokat mint a járdán párhuzamosan futni a gépjárművel és hirtelen keresztezni az útját. Szerencsés esetben a sofőr vadmacskákat megszégyenítő reflexeit kiegészíti az elektronika és még dudálni is marad ideje, más esetekben ismét egy anyuka "szomorúan-és-kétségbeesetten-távolba-mered-azon-gondolkozva-hogy-miért-tett-vele-ilyet-ez-az-élet-de-a-lelke-mélyén-tudja-hogy-a-kölke-volt-a-fasz" a Fókuszban. Valahogy az embernek előjönnek a haláltmegvető vadászösztönei ha a buszt kell elkapni.

Ott vannak továbbá a bringások, azok közül is a legelvetemültebbek, a futárok. Ezek a kétségbeesett emberek nap mint nap kockára teszik céltalan életüket a forgalomban. Nem mintha nem keresnének ugyanennyit valami taposómalomban ahol legalább a busz nem csap el, bizonyítaniuk kell a kerékpár létjogosultságát mint alternatív közlekedési eszköz (télen-nyáron, hóban-esőben) vagy csak valami keményet kell érezniük a lábuk között, esetleg a mártírhalál vonzza őket én nem tudom, ő dolguk csak ne az én autóm elé kanyarodjanak valami kátyú elől.

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés autó bringa ellentmondás

"Hahó! Hall minket valaki?" - egy üzenet ment az űrbe

2008.10.12. 16:46 Mar C

http://www.hirszerzo.hu/cikk.haho_hall_minket_valaki_-_egy_uzenet_ment_az_urbe.82561.html

Ez ám az izgalmas Sci-Fi téma, a Star Trek rajongók biztos majd' kiugranak a bőrükből. Szeretett sárgolyónktól mindössze 20 fényévnyire találtak egy másik majdnem ugyanilyen adottságokkal rendelkező bolygót, becsületes nevén a Gliese 581 c-t. Több se kellett néhány lelkes nördnek, mindjárt kiküldtek pár üdvözlő képeslapot rádióhullám formájában a képzeletbeli szomszédainknak, hátha E.T. visszatelefonál. Röpke 40 év alatt ott is lesz, hülye aki ennyit vár egy e-mailre de mindegy. Idáig még szép és szívet melengető a történet, de mi van akkor ha az üzenetet tényleg fogja valaki, aki egy kicsit is hasonlít az emberi fajhoz? Lássuk a lehetőségeket:

a. Fejletlenebbek: nem tudják dekódolni az üzenetet (nincs iPoduk), eddig nem tudták hogy itt vagyunk, most megtudták vagy nem, örülnek neki vagy nem, mindegy.

b. Fejlettebbek: már rég tudnak rólunk, a támadás/kapcsolatteremtés elő van készítve, jót röhögnek rajtunk, semmi nem változik. Ha békések a szándékaik jó, ha nem akko megszittuk.

c. Ugyanannyira fejlettek: nem tudtak rólunk, de most kivertük a vészcsengőt. A világbéke üzenetét küldtük, de ha közelebbről megnéznek akkor látják a sok atomfegyvert. Továbbá a fene tudja, hogy az üdzözlésre emelt kéz náluk nem-e éppen a párbajra hívás jele, vagy nem értik-e másképpen félre a jeleinket. Szóval mit tennénk mi a helyükben? Készítenénk a megelőző csapást. Már kémkedniük se kell, elküldtünk nekik minden szükséges infót. Két kezünk van, két lábunk, oxigént lélegzünk be és nem okádunk ciángázt. Mi kell még? Ráadásul a Gliese 581c szám alatti bolygó majdnem pontosan másfélszer nagyobb mint a föld. Nagyobb a gravitáció, több izomerő szükséges minden mozdulathoz, mi következik ebből: emberfeletti erejük van.

Mindezek persze találgatások, kicsi a valószínűsége, hogy tényleg van értelmes élet a szomszédban, de ha mégis akkor fénysebességgel is 20 év az út, tehát semmi pánik menjen mindenki a dolgára, én is megyek bunkert ásni.

Szólj hozzá!

Címkék: ufo sci fi biztonságtechnika hiedelem

Szlovákia reloaded

2008.10.11. 11:22 Mar C

http://atv.hu/hircentrum/2008_okt_reszeg_volt_slota__amikor_kocosozta_goncz_kingat_.html

Szegény Slotát mindíg félreértik. Ez a szerencsétlen fasiszta majom már egy populista náci nyilatkozatot se tehet anélkül, hogy ne a lényegtől eltérő részletekbe kötne bele a magyar sajtó és a nemkevésbé élelmes bloggerek. Itt van mindjárt az előző bejegyzés ahol mindenki (inklúding mí) a magyar külügyminiszter küllemét ért bíráltatával foglalkozik és nem a fasiszta maszlaggal, olyannyira, hogy már Ficótól is intőt kaptunk. Lássuk akkor miről is van szó mielőtt megint ránk szólnak, hogy nem figyelünk.

A vita tárgya, a Szlovákia területét képező magyar falvak neve. Mi magyarok sérelmezzük, hogy szlovák szomszédaink nem taníttatják meg csemetéikkel az érintett települések Trianon előtti neveit. No álljunk meg egy szóra, tanár úr! Nézzünk előbb tükörbe mielőtt más szemében keressük a szálkát. Történelmileg bizonyított tény, hogy elvesztettük az összes szóba jöhető világháborút. Szar ügy, rossz lóra tettünk, de akkor mi a francot is ugrálunk itt mi, lúzerek? A középkorban az volt a divat, hogy a háborús vesztesek házait porig égették, asszonyait megerőszakolták (ez ma is népszerű), a területeire pedig szépen kitűzték a saját zászlójukat és a nyelvüket, vallásukat, kúltúrájukat betiltották. Erre mi azért viseljük a legbúvalbaszottabb nemzet címét mert a vesztes dicső Nagy-Ausztria (nem Magyarország!) cafatokra tépésénél a szomszédok kaparintottak meg sok zsíros kis földet ami nekünk dukált volna. Hatalmas igazságtalanság igen, legalább akkora mint később zsidókat gettókba telepíteni és a haláltáborokba küldésükben aktívan szabad akartaból küzreműködni, azt morálisan támogatni. Sokan nagyon rosszul jártak, sokan pedig nagyon jól. A magyar határon túlra szorult honfitársaink most kénytelenek kisebbségként senyvedni (tényleg, emlékszik valaki EU csatlakozást követő bevándorlási hullámra Szlovákiából?), ellenben mi már ismét önálló nemzetként rugathattuk szét a seggünket a nácik oldalán a második felvonásban.

Azt mondják magyar ember az akinek fáj Trianon. Nekem is fáj, de sokkal jobban fáj az, hogy 88 év, de még az Európai Unióhoz való csatlakozás után sem tudunk megbékélni a múlttal, elfelejteni a régi sérelmeket. Ezek vagyunk mi, ma. Európa országai egyenként már közel világhatalomra tettek szert a maguk idejében, de együtt nem képesek túlszárnyalni a töketlen amcsikat akik a hamburgerzabáláson meg a gádbelsszamerkázáson kívül máshoz sem értenének, ha nem hozzájuk emigrálna minden értelmiségi.

Kicsit eltértünk a tárgytól. A helyzet az, hogy ma a felvidéki magyarok oktatása Szlovákia belügye. Ebbe akkor se szólhatunk bele ha fejreállunk. Lehet sziszegni meg ultimátumokat adni, de ezzel a szlovák nácik malmára hajtuk a vizet. Legfeljebb sírni mehetünk EU bácsihoz (abban jók vagyunk) de tekintettel arra, hogy szomszédaink is panaszkodás utján jutottak magyar lakta területekhez, még a végén ebből is mi jövünk ki rosszfiúként. Egyetlen dolgot tudunk csak tenni, összefogni és lekőrözni az egész régiót, megvenni Szlovákiát kilóra (a kiárusítás már megkezdődött). De miket is beszélek, összefogni?? Mink? Ha a komcsik azt mondják, hogy nappal van akkor a maffiózók rávágják, hogy éjszaka és fordítva. Előbb a saját portánkon kellene rendet rakni és talán azután kacsintgatni a határon túlra.

Szlovákia közben elismerte, hogy szabálytalanok a tankönyvek, de ez a lényegen mit sem változtat.

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás politika trianon fasizmus nácik fiatalság ellentmondás

"Részeg volt Slota, amikor kócosozta Göncz Kingát"

2008.10.10. 10:41 Mar C

http://atv.hu/hircentrum/2008_okt_reszeg_volt_slota__amikor_kocosozta_goncz_kingat_.html

Úgy látszik a nácik mégis jók valamire. Kimondanak néha olyat is, amit más az úgynevezett illem avagy a politikailag korrektség miatt nem mondana ki, pedig úgy van ám az. Ezek az apró igazságok többnyire elvesznek az elvakult (részeges) fasiszta ömlengések tömkelegében, puszta rosszindulatnak tudjuk be ezeket, de mégis a lelkünk mélyén csak nem hagy nyugodni a dolog. Ez esetben a következő: Göncz Kinga kócos! Mit kócos, úgy néz ki mint egy takarítónő. Ez önmagában nem volna bűn, de Göncz Kinga nem holmi ottfelejtett nyugdíjas hivatalnok, ő a Magyar Köztársoság külügyminisztere, akit "ki kell tudni rakni az ablakba". A diplomáciában alapvető dolog a megjelenés, ha valaki egy országot megy képviselni akkor az egyéni ígénye, kényelme háttérbe szorul. Ha valakiben jó benyomást akarunk kelteni azt nem úgy érjük el, hogy minnél jobban kihangsúlyozzuk a saját stílusunkat, hanem a másik fél elvárásainak próbálunk megfelelni. Aki egy külügyminiszterrel megy találkozni (legyen az akár egy fasiszta csürhe képviselője, elvégre jó kapcsolatot akarunk, vagy mi) az nem azt várja, hogy egy konyhásnéni fogadja, hanem egy úrihölgy. Mit mond majd ha hazamegy, mit látnak külföldön a TV-ben? Madárijesztőt, azt. Aztán majd megy a tanakodás, hogy mi ez az urban legend, hogy szépek a magyar nők. Otthon persze lehet kötöttpulcsiban, madárfészek séróval flangálni, de könyörgöm, hivatalos megjelenések alkalmával miért kell lejáratni az országot? A politika és a diplomácia mindíg is a képmutatásról szól, úgyhogy tessék jó képet mutatni, külügyminiszter asszony, tessék fodrászhoz menni!

Szólj hozzá!

Címkék: politika stílus trianon fasizmus nácik öltözködés diplomácia

"Magyarok is fosztogatják a régió bankautomatáit"

2008.10.09. 10:09 Mar C

http://www.origo.hu/nagyvilag/20081009-atm-magyarok-is-fosztogatjak-a-regio-bankautomatait.html

Mi a baj ezzel a cikkel? Az illusztrációhoz használt kép három OTP bankautomatát ábrázol "Divatba jött a kifosztásuk" képaláírással. Hogy megértsük, olvassuk el ezt is:

http://www.origo.hu/itthon/20080919-az-atmek-tobbseget-mar-festekpatronokkal-vedik.html

Történetesen az OTP Bank festékpatronokkal felszerelt NCR gyártmányú  bankautomatákat használ, tehát az illusztráció nemkicsit ellentmondásos. Mellesleg nemcsak billentésre robbannak a patronok, de ütésre, rezgésre, illetéktelen behatolásra és nyomáskülönbségre is (a készülék belsejében vákuum van).

Szólj hozzá!

Címkék: otp atm biztonságtechnika ncr ellentmondás

"Döbbenet: Fiatalkorú prostituáltakat állítottak elő"

2008.10.08. 15:09 Mar C

http://atv.hu/hircentrum/2008_okt_dobbenet__fiatalkoru_prostitualtakat_allitottak_elo_.html

Hát ez valóban döbbenet! De miért is? A cikk szerzője valószínűleg a fiatalkorú prostituáltak létezésén csodálkozik leplezetlen szenzációhajhász bulvár stílusban és nem az előállításukon. De mire is ez a hatalmas megrökönyödés? Köztudott, hogy a gyerekek nemileg egyre korábban érnek, nagyszüleink korában a nőknek 18 évesen kezdődött a menstruációja, a mai 12 éves lányok pedig úgy néznek ki mint a 14 évesek amikor én jártam általános iskolába. Nem meglepő tehát (egyeseknek úgy látszik mégis), hogy egy "ártatlan" kis 17 éves teremtés egyszercsak úgy gondolja, összeköti a kellemeset a hasznossal. Hívhatnánk persze áldozatnak is őket, talán az a sok reklám kényszeríti őket arra, hogy többre vágyjanak annál amit az intézetben nyújtanak nekik. Az igazság azonban általában ott rejtőzik, ahol senki se keresi. Tabu téma, de még a gondolat is, hogy igenis vannak született ribancok akiknek a nemi ösztöne nem éppen a hatályos jogszabályokkal összhangban kattan be. Ezt kimondani persze egyet jelent a pedofilnak való megbélyegeződéssel így mindenki kerüli a témát, marad az álszent csodálkozás akárhányszor a törvény találkozik a való élettel.

Az egészről egy vicc jut eszembe:

Piroska sétál az erdőben, megállítja a farkas és megkérdi: "Nem félsz itt egyedül az erdőben, védtelen kicsi leány?" Mire Piroska flegmán: "Miért félnék? Pénzem nincsen, baszni meg szeretek."

Szólj hozzá!

Címkék: szex prostitúció fiatalság

Előszó

2008.10.08. 14:20 Mar C

Új blog indul. Nem új, nem egyedi, nem különleges, nem érdekes, nem provokatív és még csak nem is személyes. Akkor meg minek? Mert van ami kikívánkozik, még akkor is ha senki nem kiváncsi rá, ha senki meg nem hallja, csak egy pusztába kiáltott szó. Talán túl sok a szabadidőm, talán késztetést érzek arra, hogy leríjam a véleményemet és később visszatekintve mérjem a szellemi (vissza)fejlődésemet, talán csak jó érzés beszólni kommentálni az Internet adta névtelenségbe burkolózva. Most már mindegy, hogy minek, elkezdtem úgyhogy nincs más hátra mint előre. A médiában megjelent hírekből szedek ki részleteket és azokat ízekre szedem, kielemzem, megcsócsálom és kegyetlenül hozzáadom a magamét.

Szólj hozzá!